dilluns, 12 d’agost del 2013

L’ombra de la sirena

Camilla Läckberg





Christian Thydell, bibliotecari de Fjällbacka, publica la seua primera novel·la L’ombra de la sirena i comença a rebre cartes anònimes amenaçants. Magnus Kjellner, amic de Christian, apareix mort. Tot açò desencadena la investigació de la policia que ens durà a un desenllaç sorprenent.

Amb aquestos elements, Camilla Läckberg construeix una novel·la d’intriga, al meu parer, ben estructurada i amb una trama que et demana seguir llegint i no deixar-ho. L’autora barreja la intriga, la tragèdia i la vida quotidiana dels personatges: els policies no són els herois clàssics del gènere. Patrik Hedström és el policia que dirigeix la investigació i a més té els problemes quotidians d’un home amb una filla petita i la dona embaraçada de bessons. Per si no és prou ha de treballar amb un cap de policia dropo i incompetent.

Potser aquesta novel·la i aquesta autora no siga de les millors de gènere (segons alguns entesos en la matèria entre els quals no m’incloc) i no estem parlant de gran literatura, però pense que és una novel·la prou acceptable per a una lectura fresca i sense altra pretensió que passar una bona estona. L’únic inconvenient que trobe és que si has llegit altres obres d’aquesta autora (La princesa de gel, les filles del fred, Crimen en directe) et semblen molt paregudes d’estructura i desenvolupament. Ara bé, Camilla Läckberg sempre deixa algun esdeveniment pendent dels seus protagonistes que es resol en la següent novel·la.


Per acabar, si busqueu literatura fresca i sense massa pretensions que us faça passar una estona agradable i us agrada la novel·la negra, aquesta pot ser una bona elecció. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada