dissabte, 4 d’octubre del 2014

PRIMO MANGIARE, DOPO FILOSOFARE


PRIMO MANGIARE, DOPO FILOSOFARE
Sobresous en sobres no declarats, mariscades a conte de diners per a cursos de formació, herències dipositades a l’estranger i que s’obliden declarar, targetes “black”… Tothom implicat: partits polítics de diverses ideologies, sindicats. Encara queda algú que confie en la clase política d’aquest país? Cert que es pot argumrntar que no tots són iguals, que hi ha gent en política que és honrada, que té ética i que vol treballar per la societat. Hi estic d’acord, millor dit: vull estar d’acord, necessite estar d’acord. Però, on són?

Ha arribat l’hora que aquesta gent surta i faça els seus plantejaments. Ha arribat la seua hora. Estic parlant de polítics de totes les ideologies, perquè cadascú pot defendre els seus arguments, però amb sentit i amb ética. Ja no val allò de: és molt difícil acabar amb el poder establert. Cal donar un cop a la taula, denunciar el que està passant  (encara que siga del propi partit o sindicat) i tirar endavant, eixa és la veritable regeneració política. Necessitem gent nova, propostes noves i ens sobren lleis que no serveixen per a res, propòstes enganyoses i buides i amenaces com que “el populisme” será pitjor. No hi ha res que puga ser pitjor que el que tenim. L’únic perill real és que la gent se’n canse i comencé apassar de tot, comencé a buscar-se la vida pel seu compte i que el lema siga: “qui més puga, per a ell”.


Deixem-nos d’excuses i de plantenjaments buits, ara és l’hora de la gent vàlida, de la gent amb ética política i de la gent amb propòstes concretes i reals. Ara és l’hora d’aplicar el que diuen els italians: PRIMO MANGIARE, DOPO FILOSOFARE.

Joan V. Navarro Bargues


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada